SALTA COM DALÍ! (JUMP!) 

Ara fa setanta anys, Salvador Dalí va conèixer el fotògraf Philippe Halsman als Estats Units. Dalí i Halsman van conjugar l'experimentació amb la capacitat d'innovació i la sorpresa. El castell Gala Dalí de Púbol acull en 2011 una exposició temporal de 88 fotografies que va deixar instantànies tan representatives com la sèrie 'Dalí Atomicus'.

Halsman va inventar el 'jumpology'. Consisteix a fotografiar a la gent a la meitat del salt. Segons les seves pròpies paraules "en un salt, el protagonista, en una sobtada explosió d'energia, supera la gravetat. No pot controlar totes les seves expressions, el seu gest a la cara i els músculs. La màscara cau. La persona real es fa visible. Un només ha d'atrapar amb la seva càmera. "

Als Museus Dalí els visitants es deixen seduir a saltar. El resultat és una exposició virtual, d’una col·lecció creixent de JUMP-fotografies.
El mes de juny 2011 la Fundació Gala-Dalí ha organitzat 3 DIES DE SALTS als museus Dalí (Port Lligat, Púbol i Figueres), han vingut 800 escolars per deixar-se fotografiar! (http://www.youtube.com/watch?v=J99aseXBpp8)

 (Projecte dissenyat per la Petra Vlasman per la Fundació Gala-Dalí i desenvolupat amb la Nuri Aldeguer del Servei Educatiu, 2011.http://www.flickr.com/photos/fundacio_dali/5737134458/in/photostream)

tornar a projectes